Simeon & Anna, een nieuw woonzorgcomplex op Zuid (2024)

Wonen in Rotterdam

NederlandsEnglish

Woningaanbod

NieuwbouwprojectenZelfbouwkavels RotterdamSociale HuurHuur / koop bestaande bouw

Veelgestelde vragenBouwen aan RotterdamContact

Terug

seniorenwoningenWoonzorgcomplex

18-10-2022Nieuwsitem

Eerste blok krijgt 137 woningen waarvan 130 voor zorg

De bouw van het eerste blok van woonzorgcomplex ‘Simeon & Anna’ in Rotterdam-Zuid is van start gegaan. In opdracht van Woonzorg Nederland wordt een complex met 137 woningen gebouwd aan de Strevelsweg op de rand van Vreewijk. Het project Simeon & Anna bestaat in totaal uit 3 blokken met in totaal bijna 400 woningen. Naar verwachting wordt het eerste blok in 2025 in gebruik genomen.

Simeon & Anna, een nieuw woonzorgcomplex op Zuid (1)

Simeon & Anne krijgt bijna 400 woningen

Het project Simeon & Anna bestaat in totaal uit 3 blokken met in totaal bijna 400 woningen. Voor blok A is nu de 1e paal geslagen. Deze is van Woonzorg NL en wordt na oplevering verhuurd aan Laurens. Blok B en C zijn beide van MaasWonen.

Oplevering in fases:

    • Bouw blok A
    • Oplevering blok A begin 2025
    • Verhuizing huidige bewoners naar nieuwbouw half 2025 (3 maanden na oplevering)
    • Slopen huidig verzorgingstehuis door MaasWonen – na verhuizing
    • Bouw blok B en C door MaasWonen
    • Oplevering blok B en C eind 2026, begin 2027

Eigen tweekamerappartement en gezamenlijke ruimten

De nieuwbouw Simeon & Anna blok A vervangt het verpleeghuis op diezelfde locatie. Bewoners beschikken straks over een eigen tweekamerappartement en een gezamenlijke buurtkamer, keuken, buitenruimte en binnentuin. De daken van het gebouw zijn ontworpen om zoveel mogelijk water te bergen en worden voorzien van zonnepanelen.

Dit eerste blok wordt een complex met 137 woningen gebouwd aan de Strevelsweg op de rand van Vreewijk. Daarvan zijn er 130 bedoeld voor intramurale (binnenshuis) zorg en zeven als zelfstandig appartement. Onder het gebouw komen 55 parkeerplaatsen.

Simeon & Anna, een nieuw woonzorgcomplex op Zuid (2)

Grote behoefte aan passende woningen

Er is een grote behoefte aan zorgplekken en zelfstandige woningen voor senioren in Rotterdam. Met de bouw van dit nieuwe complex in Rotterdam-Zuid levert Woonzorg Nederland hier een bijdrage aan. Ook de gemeente Rotterdam is blij met de komst van het nieuwe complex. “Simeon & Anna is een aanwinst voor Rotterdam en in het bijzonder voor de Rotterdamse ouderen. Met alle voorzieningen, zoals winkels, OV en ziekenhuis, zo dichtbij is de locatie voor deze groep zeer geschikt. En de omgeving wordt de komende jaren nog aantrekkelijker. Het Motorstraatgebied is nu nog vooral een bedrijventerrein maar wordt een groene plek om te wonen, werken en leren.”, aldus Jos Melchers, directeur Gebiedsontwikkeling van de gemeente.

Simeon & Anna is een aanwinst voor Rotterdam en in het bijzonder voor de Rotterdamse ouderen.

Comfortabele appartementen, gezellige buurtkamers en themagerichte beleefruimtes

Jolanda Wakkerman, bestuurder van Stichting Laurens, voegt toe: “Als thuis wonen niet meer vanzelfsprekend is, heeft dat een enorme impact op mensen. Wij zijn enorm gemotiveerd om, samen met onze partners nieuwe, integrale en duurzame woonzorgconcepten te ontwikkelen. Simeon & Anna is hiervan een mooi voorbeeld. Met de comfortabele appartementen in combinatie met gezellige buurtkamers en themagerichte beleefruimtes wordt het een omgeving waar het zo gewoon mogelijk wonen is. Zo bieden we alle bewoners een thuis, ongeacht de zorg die zij nodig hebben.”

Simeon & Anna, een nieuw woonzorgcomplex op Zuid (3)

Simeon & Anna

In opdracht van Woonzorg Nederland wordt woonzorgcomplex ‘Simeon & Anna’ in Rotterdam-Zuid gebouws. Dit is een complex met 137 woningen aan de Strevelsweg. Daarvan zijn er 130 bedoeld voor intramurale (binnenshuis) zorg en zeven als zelfstandig appartement. Onder het gebouw komen 55 parkeerplaatsen. Naar verwachting wordt het pand in het eerste kwartaal van 2025 in gebruik genomen.

Lees meer

Meer informatie over Simeon & Anna

Naar verwachting wordt het pand in het eerste kwartaal van 2025 in gebruik genomen. Het complex wordt dan verhuurd aan zorginstelling Stichting Laurens. De bewoners van het huidige verpleeghuis aan de Strevelsweg zullen dan overgaan naar de nieuwe locatie.

Om in aanmerking te komen voor een zorgwoning of zelfstandig appartement in Simeon & Anna, kan contact worden opgenomen met Stichting Laurens. Zij kunnen uitleggen hoe het werkt en of er bijvoorbeeld een indicatie nodig is en of er een wachtlijst is.

Vorig artikelMaak kennis met Oosterflank en Het Lage Land: voor de liefhebbers van winkelen en rustVolgend artikelWil je ook zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen?

Mis niets over wonen in Rotterdam

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang het verse nieuwbouwaanbod en interessante artikelen over wonen in Rotterdam.

Bedankt voor je interesse!

Je aanmelding op onze nieuwsbrief is gelukt! Je kunt deze pop-up nu sluiten.

Er is iets misgegaan. Probleer het later opnieuw.

De beste tips en verhalen voor huizenzoekers in Rotterdam. Elke maand in je inbox.

Bedankt voor je interesse!

Je aanmelding op onze nieuwsbrief is gelukt! Je kunt deze pop-up nu sluiten.

Er is iets misgegaan. Probleer het later opnieuw.

Simeon & Anna, een nieuw woonzorgcomplex op Zuid (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6750

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.